10:17 / E Mërkurë, 24 Janar 2018 / k.v

Çfarë duhet të dini për vijën e zezë në thonj

Shumë shpesh, thonjtë e një personi mund të ofrojnë njëfarë pasqyre në atë që po ndodh me trupin e tyre në tërësi.

Kur një person ka vija të zeza ose të errëta që rrjedhin poshtë thonjve të tyre, shpjegimet mund të shkojnë nga diçka normale deri në të rëndë, të tilla si melanoma, transmeton Indeksonline.

Një person nuk duhet të injorojë ndryshimet në thonjtë e tyre, veçanërisht nëse janë të dhimbshme, gjakderdhje dhe pa shpjegime.

Një person duhet të konsultohet një mjek nëse vëren një ndryshim në thonjtë e tyre që nuk mund të shpjegohet me një traumë.

Në disa raste, linjat e zeza në thonjtë mund të shkaktohen nga melanoma, transmeton Indeksonline.

Më së shpeshti, vija e errët poshtë thonjve të një personi janë për shkak të një simptome të njohur si melanonychia lineare.

Melanonychia lineare konsiderohet si një ndryshim normal i ngjyrës së thonjve. Gjendja ndodh kur pigmentet në gozhdën e njohur si melanocite bëjnë pigment të tepërt. Kjo shkakton që shtretërit e thonjve të errësohen.

Sipas një artikulli në revistën Podiatry Today, rreth 50 për qind e afrikano-amerikanëve kanë këtë kusht./Indeksonline/