21:50 / E Shtunë, 22 Shtator 2018 / indeksADMonline

Çfarë është ekuinoksi vjeshtor dhe kur do të ndodhë?

Kjo është një ngjarje e vjeshtës e festuar dhe e shënuar nga paganët.

Ekuinoksi vjeshtor do të zhvillohet pak para orës 3 të mëngjesit dhe paganët në të gjithë vendin do të përgatisin altarët e tyre.

Ekuinoksi i vjeshtës ndodh pak para orës 3 të dielën në mëngjes, pasi Dielli duket se lëviz mbi ekuatorin e Tokës, transmeton Indeksonline.

Ajo festohet nga njerëz në të gjithë qarkun me një shumëllojshmëri besimesh.

Ekuinoksi në thelb do të thotë se nata dhe dita do të jetë pothuajse saktësisht e barabartë në gjatësi, meqë pjerrtësia e Tokës dhe pozicioni në orbitë e bëjnë atë paralel me Diellin.

Pas të dielës, Toka do të fillojë gradualisht të largohet nga Dielli dhe të sjellë në motin e ftohtë vjeshtor.

Ekuinoksi gjithmonë bie një ditë midis 22 shtatorit dhe 24 shtatorit./Indeksonline/.