09:22 / E Shtunë, 14 Prill 2018 / indeksADMonline

Cilat vende u vunA� nA� shA�njestA�r nA� sulmet e udhA�hequra nga SHBA nA� Siri

Shtetet e Bashkuara tA� AmerikA�s, Britania e Madhe dhe Franca kA�tA� mA�ngjes nisen sulmet ndaj disa A�arqeve nA� Siri si rezultat i pA�rdorimit tA� armA�ve kimike.

Sekretari i Mbrojtjes sA� SHBA-ve, James Mattis tha se sulmet kishin nA� shA�njestA�r tre vendeve nA� Siri, si rezultat i pA�rpjekjes pA�r tA� a�?shkatA�rruar zhvillimin e aftA�sive prodhuese tA� armA�ve kimike tA� regjimit siriana�?, shkruanA�aljazeera, transmeton Indeksonline.

KA�to janA� tri shA�njestrat pA�r tA� cilat foli James Mattis:

Qendra kA�rkimore nA� rrethin e Barzehut nA� Damask, ky A�shtA� njA� objekt ushtarak dhe qendA�r siriane pA�r kA�rkim, zhvillim dhe prodhim tA� armA�ve kimike madje edhe testimit tA� tyre.

KA�tu gjendet edhe Agjencia shtetA�rore e lajme tA� SirisA�, SANA e cila thuhet se shpA�toi vetA�m me dA�me materiale

Kurse nA� kA�tA� qendA�r u shkatA�rrua edhe njA� ndA�rtesA� qA� pA�rfshinA� njA� qendA�r mA�simi dhe laboratorA�.

Qendra e ruajtA�s sA� armA�ve nA� Homs, A�shtA� shA�njestra e dytA� nA� perA�ndim tA� Homsit e cila synohet tA� prodhojA� armA� kimike.

Mediat siriane thanA� se raketat e hedhura u kapA�n nga sistemi raketor i vendit.

a�?Raketat qA� synonin njA� pozicion ushtarak nA� Homs u penguan dhe devijuan nga sistemi raketor i vendit ku si rezultat u plagosA�n tre civilA�a�? ka agjencia shtetA�rore e lajmeve SANA.

Komanda e postA�s, synimi i tretA� i SHBA-ve komandA� kjo e cila gjendet nA� afA�rsi tA� objektit tA� ruajtjes sA� armA�ve.

NjA� zyrtarA� i lartA� nA� aleancA�n rajonale qA� mbA�shtet forcat siriane tha pA�r agjencinA� e lajme Reuters se Damasku kishte a�?pA�rthithur sulmina�?, nA� kuptimin qA� arriti ta pA�rballoj mirA�./Indeksonline/