23:06 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Dalin rezultatet e mostrave tA� kompanisA� qA� importoi mish tA� prishur nga Belgjika

Mishi i prishur bleg i cili u importua nga kompania kosovare a�?Euro-Idaa�? nxiti marrjen e masave nga institucionet.

Kjo kompani tashmA� A�shtA� mbyllur dhe nuk importon asnjA� produkt tA� mishit.

InspektorA�t regjional tA� veterinA�s pas skandalit tA� mishit, kanA� marrA� mostrat nga kompania nA� fjalA�.

Indeksonline ka kuptuar se nga mostrat e marra prej fabrikA�s nA� Rahovec, rezultatet kanA� dalA� tA� mira.

Mostrat tA� cilat janA� marrA� janA� kA�to: analiza fiziko, kimike dhe bakteriologjike dhe pas marrjes sA� analizave, kA�to analiza janA� dA�rguar nA� LVK Laboratorin Veterina tA� KosovA�s-PrishtinA�.

NA� njA� pA�rgjigje pA�r Indeksonline, Inspektorati i KomunA�s ka thA�nA� se nga tri herA� qA� janA� marr mostrat, rezultatet kanA� dal mirA�.

a�?Kemi marrA� mostra tri herA� dhe i kemi dA�rguar nA� laboratorin veterinar tA� KosovA�s. TA� dhA�nat mbi mostrat e marra kanA� dal mirA�. Kurse herA�n fundit mostrat janA� marrA� ditA�n e martA� me datA� 10 Prill 2018 dhe jemi nA� pritje tA� rezultatevea�?, thuhet nA� pA�rgjigjen e tyre.

ZyrtarA�t komunal kanA� bA�rA� tA� ditur se kjo fabrikA� A�shtA� mbyllur dhe se janA� nA� vazhdimA�si duke bA�rA� inspektime nA� dyqanet qA� kanA� produkte mishi.

a�?InspektorA�t komunal dhe regjional janA� nA� vazhdimA�si nA� inspektim, nA�pA�r tA� gjitha dyqanet tA� cilA�t kanA� produkte tA� mishit. NA� bashkA�punim me inspektorA�t regjional tA� veterinA�s, depo e fabrikA�s nA� fjalA� A�shtA� mbyllur dhe tani pA�r tani nuk A�shtA� duke funksionuara�? thuhet tutje nA� pA�rgjigjen e tyre.

Indeksonline ka kontaktuar AgjencinA� e VeterinA�s sA� KosovA�s (AVK) lidhur me rezultatet e mostrave dhe cilA�sinA� e mishit tA� kA�saj fabrike, mirA�po tA� njA�jtit ka njA� javA� qA� nuk kanA� shprehur interesim tA� ju pA�rgjigjen telefonatave dhe e-mailave tA� redaksisA�.

QA� nga koha kur u bA� i ditur skandali me mish tA� prishur nga Belgjika, komunat kanA� marr masa dhe janA� nA� inspektim tA� vazhdueshA�m.

PA�r falsifikimin e etiketave dhe importimin e mishit 12 vjet tA� vjetA�r, prokuroria tashmA� ka nisur hetimet./Indeksonline/

 

http://indeksonline.net/pas-skandalit-te-mishit-komunat-deklarohen-per-gjetjet-e-tyre/