07:30 / E Enjte, 30 Gusht 2018 / indeksADMonline

Dëshirë më e madhe seksuale në kohën e ciklit, ja arsyeja!

Gjatë ciklit menstrual një femër përjeton luhatje të hormoneve, gjë që shoqërohet me jo pak ndryshime (qofshin këto edhe për pak ditë).

Shkencëtarët nuk janë të sigurtë për lidhjen që ekziston mes nivelit të hormoneve në ditët e ciklit dhe dëshirës seksuale, por studime të shumta janë kryer për të dalë në përfundimin se: femrat kanë një dëshirë më të madhe për seks në ditët e ciklit sesa në ditët e tjera të muajit.

Hulumtuesit kanë zbuluar se ndryshimi i niveleve të estrogjenit dhe progesteronit kishte efekte të drejtëpërdretja në dëshirën seksuale. Ka të ngjarë që, “estrogjeni nxit epsh dhe dëshirë,” ndërsa progesteroni është një hormon stabilizues që fsheh epshin”. Gjatë periodave duket se estrogjeni arrin pikun e tij dhe progesterone, hormoni që e shtyp “dëshirën seksuale” është në nivelet më të ulëta.

Kjo sipas ekspertëve, shpjegon gjithçka. Hulumtimet tregojnë se nivelet e hormoneve të luhatshme ju bëjnë që të jeni më të eksituara rreth ditëve te ovulacionit ose dy javë pas periodave.

Marrdhëniet seksuale në këtë periudhë dhe arritja e orgazmës mund të reduktojnë stresin dhe të ndihmojnë në lehtësimin e çdo dhimbje.