09:50 / E Martë, 24 Prill 2018 / k.v

Dëshironi të flini më mirë, ja një çfarë duhet të bëni

Angazhimet ditore kanA� ndikim nA� cilA�sinA� e gjumit dhe nuk A�shtA� befasi se, lA�nia e obligimeve tA� punA�s, nA� vendin e punA�s, ndikon pozitivisht nA� cilA�sinA� e gjumit.

Stresi i lidhur me punA�n, tA� cilin e pA�rjetoni edhe pasi tA� keni pA�rfunduar orarin e gjumit, ju bA�nA� qA� tA� mos bA�ni gjumA� tA� rehatshA�m.

Studimet kanA� zbuluar se pamundA�sia pA�r tA� mbyllur a�?trurin e punA�sa�? mund tA� kenA� pasoja serioze negative pA�r shA�ndetin tuaj dhe mirA�qenien e pA�rgjithshme, transmeton Indeksonline.

Disa nga ne, pA�r shkak tA� obligimeve tA� shumta, shpesh nuk arrijmA� ti pA�rfundojmA� tA� gjitha punA�t pA�rbrenda orarit tA� caktuar tA� punA�s dhe na duhet qA� pjesA�n tjetA�r ta vazhdojmA� nA� shtA�pi tA� rrethuar me lap top apo dokumente tA� ndryshme.

Kjo pA�rfundimisht ndikon nA� cilA�si tA� dobA�t tA� gjumit, rrjedhimisht, nA� lodhje konstante./Indeksonline/