21:54 / E Diele, 10 Mars 2024 / AR

Disa fakte interesante rreth WhatsApp

Këtu janë disa fakte interesante rreth WhatsApp.

WhatsApp është jashtëzakonisht efikas. Ai u shërben mbi 2 miliard përdoruesve me një numër relativisht të vogël serverësh. Në të kaluarën, u raportua se WhatsApp kishte rreth 55 inxhinierë dhe vetëm 32 serverë.

WhatsApp ishte aplikacioni i parë që arriti 1 miliard shkarkime në pajisjet Android.
Rekordi për shumicën e mesazheve në një ditë: WhatsApp vendosi një rekord për përpunimin e 27 miliardë mesazheve në një ditë të vetme më 17 qershor 2020.

WhatsApp përpunon rreth 100 miliardë mesazhe çdo ditë. Është një nga platformat më të përdorura të mesazheve në botë.
Pa reklama: WhatsApp ka një politikë pa reklama. Kjo do të thotë që, ndryshe nga shumë platforma të tjera të mediave sociale, nuk do të shihni reklama gjatë përdorimit të aplikacionit.

Bashkëthemeluesi i WhatsApp, Brian Acton, aplikoi për një punë në Facebook në vitin 2009, por u refuzua. Më pas ai vazhdoi të krijoi WhatsApp, i cili më vonë u ble nga Facebook për 19 miliardë dollarë në 2014.

Jan Koum, një nga bashkëthemeluesit e WhatsApp, pati një edukim të vështirë në Ukrainë dhe dikur jetonte me pulla ushqimore. Përvoja e tij me varfërinë e frymëzoi atë të krijonte një platformë komunikimi që mund të përdoret nga kushdo, kudo në botë.

Origjina e emrit: Emri “WhatsApp” është një lojë fjalësh për frazën “Çfarë ka?” Ai pasqyron qëllimin e aplikacionit për të ndihmuar njerëzit të qëndrojnë në kontakt dhe të kenë biseda.

Kriptimi nga fundi në fund: mesazhet WhatsApp mbrohen nga kriptimi nga skaji në fund. Kjo do të thotë se vetëm dërguesi dhe marrësi mund të lexojnë mesazhet, duke e bërë atë një platformë të sigurt komunikimi.

Madhësia e një grupi WhatsApp mund të jetë 1024 persona, nga kufiri i mëparshëm prej 512.