23:51 / E Mërkurë, 25 Nëntor 2020 / OSH

Disa fshatra e qytete nesër do të mbesin pa rrymë 9 deri 12 orë

KEDS ka njoftuar se në disa fshatra dhe qytete të Kosovës për shkak të punimeve të planifikuara, nesër, e enjte, do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Koha më e gjatë e ndërprerjes do të jetë ndërmjet 9 dhe 12 orë, shkruan Gazeta Express.

Ky është orari sipas rajoneve të Kosovës.

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do te ndërprehet:

TS 10/04 kV Komoran te shkolla (kodi: 16023007101) prej ores  08:00-17:00

Vendet: Komoran te shkolla.

Arsyeja: Shkyçja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër dhe rikycja në rrjetin e ri nëntokësor

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 5 do te ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Eperme 1 (kodi: 13000001004) prej ores 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Bernica e eperme 1.

Arsyeja: Punimeve në PLC.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.27 Normalja (kodi: 11000010) prej orës 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, Gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia dhe  AUK-u.

Arsyeja: Testimi i trafove 20kV.

Sqarim: Dalja brenda këtij intervalit mund të kyçet dhe shkyçet disa here.

Punime në projekte investive

Data e punimit: 26-11-2020

3.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Deponia e mbeturinava (kodi: 16100002266) prej orës 09:00-16:00

Vendet: Deponia e mbeturinava.

Arsyeja: Ngritjen e shtyllave  nën tension.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Në NS  110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J25 Mati 1 (kodi: 19000025) prej orës 01:00 deri në ora 02:00

Vendet: TS Lagjja Spitalit 1, Lagjja Spitali 2, TS Kawa, TS Royal, TS Pozhegu Brothers, TS Global Construction, TS Morina –IB, TS Burimi Comerce, TS Besa Comerce, TS Fatlindi, TS Arti dhe TS Krapi.

Arsyeja: Fazimi i daljes aktuale me daljen e re.

Rajoni i Pejës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Nga  TS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:

NS 35/10kV Peja II (kodi 500510) – dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00  deri ne ora 16:00.

Vendet: rrugët: Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Avdyl Frashëri (një pjesë), Dr.Nuredin Çeku (një pjesë), Eqrem Çabej,  Gjergj Fishta, Halil Turku (një pjesë), Isa Boletini, Maria Shllaku, Rifat Burxheviq dhe Shaban Spahija, Agim Radoniqi (një pjesë), Asllan Çeshma, Azem Bejta, Bege Maliqi, Beteja e Albulenës (një pjesë), Dëshmorët e Peklenës (një pjesë), e Çamërisë, Gjergj Fishta, Jusuf Kelmendi (një pjesë), Kapetan Rudi, Mbreti Bardhyl, Rifat Burxheviq (një pjesë), Sylë Tabaku dhe Tahir Coli, Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Bajram Kelmendi, De Rada, Elena Gjika (një pjesë), Enver Hadri, Esat Berlajolli, Gjenerali Wesly Clarc (një pjesë), Isa Boletini, Lekë Dukagjini, Mbreti Bardhyl (një pjesë), Nëna Terezë (një pjesë), Onufri, Ramiz Xhema (një pjesë), Shaban Spahija (një pjesë), Shaqir Qavolli, Veslli Kllark, Viljem Voker dhe Xhevat Begolli, Burma, Eliot Engel, Faik Konica (një pjesë), Gazmend Zajmi (një pjesë), Gjemajl Shkololli, Kongresi, Lirisë, Mbretëresha Teutë (një pjesë), Qarshia e Gjatë, Shaban Basha, Sheshi Haxhi Zekës, Zejtarëve (një pjesë) dhe Zekirja Rexha (një pjesë), 12 Qershori, Lekë Dukagjini (një pjesë), Maria Shllaku, Qendra Spitalore e Pejës, Manastiri i Pejës, Ujësjellësi, Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Avdyl Frashëri (një pjesë), e Tesllës (një pjesë), Flori e Lauri, Koço Floku, Lekë Dukagjini, Mbreti Zog (një pjesë), Mulla Agani (një pjesë), Nëna Terezë, Pal Engjëlli, Perandori Justinian, Rashit Gorani, Rifat Begolli (një pjesë), Xheladin Hana dhe Gjimnazi.

Fshatrat: Bogë, Drelaj, Dugaivë, Haxhaj, Koshutan, Kuqishtë, Leqinat, Llaz, Llutov, Maja e Zezë, Malaj, Neqinat, Pecaj, Pepiq, Reka e Allagës, Shkrel, Shtupeq, Shtupeq i Madh, Shtupeq i Vogël dhe Stankaj, Levoshë dhe Maja e Zezë.

Arsyeja: Testimi i detajizuar i SCADA-s.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Në NS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gllareva (kodi: 52000009) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Dersniku, Çabiqi, Caraviku dhe Gllareva.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe pastrimi i trasesë.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Në NS 35/10kV Dragashi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rapqa (kodi: 30036009) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Kërstec, Papë, Rrenc, Plavë, Buçe dhe Brezna.

Arsyeja: Ndrrimi i izolatorëve, shtrëngim i perçuesve dhe pastrim të trasesë.

Rajoni i Ferizajt

Punime në projekte investive

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Në NS 35/10kV Ferizaj IV do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vëllezërit Gërvalla (kodi: 40000004) prej orës 09:00 – 09:30 dhe 20:30-21:00

Vendet: Vëllezërit Gervalla, Magjistralja Prishtine-Shkup (pjesa prej urës deri te HIB Petroli), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjese), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave TM

2.

Në NS 35/10kV Ferizaj IV do te ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Gerlica Kom,Adem Hasani (kodi: 40000004228) prej ores 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Një pjesë e magjistrales Ferizaj-Prishtinë në Ferizaj.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

3.

Në NS 35/10kV Ferizaj IV do të ndërprehen:

NS 10/0.4 kV Kisha Katolike II (Banesat) (kodi: 40000003208) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

NS 10/0.4 kV Kisha Katolike I (Kulla) (kodi: 40000003209)        prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: rr.Hysen Terpeza dhe Remzi Hoxha.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

4.

Në NS 35/10kV Ferizaj III do te ndërprehen:

NS 10/0.4 kV TS Ndërtesa (Banesat) (kodi: 40042001223) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

NS 10/0.4 kV TS Bardhi (kodi: 40042001230)  prej orës 09:00 deri në ora 21:00

NS 10/0.4 kV TS Tahir Hajriz Hajrizi (kodi: 40042001228)   prej orës 09:00 deri në ora 21:00

NS 10/0.4 kV TS Sejda (kodi: 40042001002) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: një pjesë e rr. Dëshmorët e Kombit, Ahmet Kaçiku, Enver Topalli, Ismail Qemali,12 Qershori.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

Rajoni i Mitrovicës

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Betonjerka (Kodi 70000104) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: Pjesa nga stacioni hekurudhor dhe lagjja Sitnica.

Arsyeja: Pastrimin e trasesë brenda objektit.

Rajoni i Gjakovës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Në NS  35/10kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunar, Rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm në fshatin Janosh.

2.

Në NS 35/10kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.40 (kodi: 81084023 ) prej orës 10:00 – 10:15 dhe nga ora 14:45 – 15:00

Vendet: rr.Bajram Curri, rr.Dërgut Vokshi, rr.Ismail Qemali, rr.Marin Barleti (një pjesë), rr.Nënë Tereza, rr.Pjetër Budi, rr. UÇK-së, rr.Sadik Pozhegu, rr.Sadik Stavileci, rr.Skënderbeu, rr.Sylejmon Vokshi.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të sigurisë për punë, manipulimi me ndarës të tensionit të mesëm.

3.

Në NS 35/10kV Gjakova III do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV TS-31 TR 1 kodi: 81084023508) prej orës 10:00 – 15:00

NS 10/0.4 kV TS-31 TR 2  kodi: 81084023511) prej orës 10:00 – 15:00

Vendet: Një pjesë e rrugës Sadik Stavileci dhe një pjesë e rr. Nënë Tereza.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanave të tension të ulët (panelave).

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 26-11-2020

1.

Në NS 110/35/10kV Vitia do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gërmova (kodi: 61067003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Sodovina, Gërmova, Gushica dhe Vërbani.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.