14:31 / E Martë, 26 Qershor 2018 / indeksADMonline

E zbulojnë japonezët, kamera që do të ulë vjedhjet në dyqane (Video)

Gjigandi japonez i telekomit NTT East, ka zbuluar një kamerë e cila do të përcjellë çdo lëvizje të personit në dyqane dhe objekte.

Kamera e sigurisë quhet “AI Guardman” me anë të së cilës është e pamundur të shmangni ndonjë lëvizjet nga futja juaj në një objekt ku ndodhet ajo.

Kamera skenon transmetimet e drejtpërdrejta të videove duke vlerësuar çdo paraqitje të trupit.

Nëse kamera sheh diçka të rëndësishme, njofton tregtarët nëpërmjet një aplikacioni të lidhur. Kompania është e bindur se prania e kësaj kamere në dqyane do të ulë vjedhjet deri në 40%./Indeksonline/

Temat: