20:09 / E Premte, 14 Shkurt 2020

Elon Musk në prill bëhet personi më i pasur në botë

Themeluesi dhe CEO i Tesla Elon Musk ka një paketë fitimprurëse të pagave me potencialin për ta bërë atë personin më të pasur në botë deri në mes të prillit, nëse prodhuesi i automjeteve elektrike vazhdon të rritet me normën e tij aktuale. 

Prodhuesi i makinave elektrike tashmë ka përmbushur disa objektiva financiarë që i duhen Musk, dhe kompania ka arritur një vlerë të tregut 100 miliardë dollarë gjatë një periudhe gjashtë muajore.

Tesla është kompaninë e dytë më të vlefshme e makinave në botë pas Toyota.

Musk aktualisht është personi i 25-të më i pasur në botë, me një vlerë totale neto prej 41.5 miliardë dollarë, pas bashkëshortes së ish-themeluesit të Amazon, Jeff Bezos, MacKenzie Bezos, i cili ka një vlerë neto prej 42.9 miliardë dollarë, sipas Bloomberg.

Jeff Bezos, ndërkohë, mban vendin e parë me 132 miliardë dollarë.

Aksionet e Tesla kanë pasur një zhvillim mbresëlënës në tetë muajt e fundit, raporton CNN Business, duke dëshmuar se kompania mund të bëhej fitimprurëse. Që nga goditja e një niveli të ulët prej 52 javësh në qershor, aksionet e kompanisë janë rritur 338 për qind dhe ato janë rritur për 85 për qind të tjerë këtë vit.

U njoftua se fabrika do të rihapte këtë javë pas mbylljes që nga 30 janari për shkak të shqetësimeve nga coronavirusit, i cili ka marrë më shumë se 1300 jetë në Kinë.