18:51 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

Femrat me të pasmet e mëdha, janë më të shëndetshme

Një studim pohon se çelësi kryesor për një jetë më të mirë shëndetësore për femrat janë të pasmet më të mëdha.

Shkencëtarët e Qendrës së Oksfordit për diabet, endokrinologji dhe metabolizëm, dhe spitali Churchill kanë gjetur se femrat me të pasme më të mëdha janë më tepër inteligjente dhe po ashtu më tepër rezistuese ndaj sëmundjeve kronike, transmeton KosovaPress.

Sipas këtij studimi, të pasmet më të mëdha ndikojnë pozitivisht në hormonet që rregullojnë peshën, ato që janë antiinflamatore, dhe që mbrojnë nga sëmundjet vaskulare dhe kanë atribute antidiabet.

Ndërsa, shkalla më e lartë e inteligjencës te femrat me të pasme më të mëdha, sipas shkencëtarëve, ndikohet nga sasia e yndyrave Omega 3, të cilat janë dëshmuar si katalizatorë për zhvillimin e trurit.

Studimi, po ashtu, ka treguar se fëmijët e lindur nga femrat me të pasme më të mëdha janë më tepër inteligjentë.