22:45 / E Enjte, 25 Tetor 2018 / indeksADMonline

Femrat ushtare në Britani tash mund të jenë pjesë e vijave të para të frontit

Femrat tash janë të lejuara të aplikojnë në të gjitha rolet në ushtrinë britanike, duke përfshirë vijën e parë të frontit dhe si marinës mbretërore, transmeton Indeksonline.

Sekretari i Mbrojtjes tha se tash forcat e armatosura do të zgjidhen nga aftësitë dhe jo gjinia.

Marinsat Mbretëror do të zgjidhë në fund të këtij viti, ku femrat mund të aplikojnë dhe të fillojnë stërvitjet në fillimin e vitit të ardhshëm.

Femrat në Britani nuk kishin të drejtë të shërbenin në terrenet tokësore deri në vitin 2016.

Që nga viti 2016, në ushtrinë britanike kanë qenë vetëm 35 femra. Përkundër që tash femrat mund të pjenë pjesë e të gjitha roleve në ushtri, Ministria e Mbrojtjes nuk pret që të ketë aplikim të shumta nge femrat./Indeksonline/