08:24 / E Enjte, 19 Prill 2018

FIFA planifikon njA� garA� mA� tA� rA�ndA�sishme se Liga e KampionA�ve, do tA� luhet A�do katA�r vite

FIFA po mendon pA�r njA� format qA� do tA� zA�vendA�sonte KupA�n e Konfederatave me njA� eveniment qA� do tA� pA�rfshijA� mA� tepA�r ekipe nA� BotA�rorin e Klubeve dhe do tA� organizohet rregullisht A�do 4 vite, duke filluar nga viti 2021. Ky ka qenA� njA� prej propozimeve qA� FIFA u ka nisur federatave kontinentale.

Formati i ri i kompeticionit pA�r klube parashikohet qA� tA� ndA�rhyjA� mA� pak nA� kalendarin futbollistik, sidomos pA�r ato nA� EvropA�.

Propozimi gjithashtu lind edhe nga nevoja ekonomike. Pasi, teksa turneu kryesor i organizuar nga FIFA, Kupa e BotA�s A�shtA� jashtA�zakonisht fitimprurA�s dhe gA�zon popullaritet tA� madh, Kupa e Konfederatave dhe BotA�rori i Klubeve nuk janA� edhe aq tA�rheqA�se pA�r tifozA�t dhe sponsorA�t.

Gjithashtu edhe pA�r shkak tA� hendekut tA� tepruar ndA�rmjet pjesA�marrA�sve: nA� historinA� e turneut vetA�m klubet nga Evropa apo Amerika e Jugut kanA� ngritur kupA�n qA� vendos klubin Kampion Bote.

PA�r kA�to arsye FIFA A�shtA� duke studiuar njA� format pA�r tA� zA�vendA�suar KupA�n e Konfederatave me njA� BotA�ror Klubesh mA� tA� zgjeruar, qA� do tA� mbahet A�do katA�r vjet duke filluar nga viti 2021.

Infantino ka njoftuar federatat kontinentale dhe me shumA� gjasa trofeu i fituar nga Gjermania nA� 2017-A�n nA� Rusi do tA� jetA� i fundit i KupA�s sA� Konfederatave.