15:12 / E Martë, 17 Prill 2018

Foshnja lindi katA�r vjet pas vdekjes sA� prindA�rve!

NjA� nA�nA� surrogate kineze lindi njA� fA�mijA� katA�r vjet pasi prindA�rit e saj vdiqA�n nA� njA� aksident me makinA�, njoftoi media kineze.

A�ifti, i cili vdiq nA� 2013, mA� parA� kishte ngrirA� disa embrione me shpresA�n pA�r tA� pasur njA� fA�mijA� pA�rmes metodA�s sA� fekondimit favorelan.

Pas aksidentit, prindA�rit e tyre dhanA� leje ligjore pA�r pA�rdorimin e embrioneve.

Djali u lind nA� dhjetor tA� vitit tA� kaluar dhe nA�na zA�vendA�suese A�shtA� nga Laosi, por informacioni sapo A�shtA� liruar.

Portali i lajmeve Beijin ka njoftuar se prindA�rit e A�iftit tA� vdekur kanA� vuajtur pA�r shumA� vite derisa procedura A�shtA� pA�rfunduar.

Embrionet u mbajtA�n nA� njA� spital nA� Nanjing.

Problemi A�shtA� se nA� KinA� u ndalua surrogacy, (lindja e fA�mijA�s nga njA� grua tjetA�r) dhe spitali u lejua tA� embriononte vetA�m institucionin tjetA�r mjekA�sor pA�r t’i ruajtur siA� duhet ato, pA�r tA� cilat askush nuk ishte gati .

Gjyshi dhe gjyshja luftuan nA� gjykatA� dhe morA�n leje pA�r tA� transportuar embrione nA� Laos me makinA�, pasi asnjA� linjA� ajrore nuk donte tA� transportonte kA�tA� pA�rmbajtje tA� vlefshme tA� azotit.

Procedura u krye nA� Laos. Aktualisht, ai po lufton pA�r shtetA�sinA� e tij, sepse ai ka lindur nA� Laos dhe nA�na surrogate A�shtA� shtetase e KinA�s.

E ardhmja A�shtA� njA� luftA� nA� tA� cilA�n prindA�rit e A�iftit tA� vdekur do tA� duhet qA� nA�pA�rmjet njA� analize tA� ADN-sA� pA�r tA� provuar se fA�mija i tyre A�shtA� nipi i tyre pA�r tA� marrA� shtetA�sinA� e KinA�s. /Indeksonline/