16:25 / E Premte, 07 Shtator 2018 / indeksADMonline

Gjërat që i tërheqin partnerët si magnet

Cilët njerëz konsiderohen më tërheqës? Gratë bjonde me sy blu dhe burra me flokë të zeza me mjekër? Ndoshta kështu. Por, ka kritere të tjera që nuk janë aq të dukshme.

Shkencëtarët nga vende të ndryshme po bëjnë vazhdimisht kërkime për të gjetur se çfarë duan burrat dhe gratë për njëri-tjetrin, transmeton Indeksonline.

Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë për këto gjëra.

1. Shprehja e fytyrës

2. Gjuha aktive e trupit

Në 2016, shkencëtarët panë njerëz me shpejtësi në takim. Kjo i ndihmoi ata të mësojnë se si burrat ashtu edhe gratë preferojnë partnerë me gjuhë aktive të trupit. Të anketuarit donin të shihnin njerëz të tillë përsëri.

3. Era

Aromat nga trupi dhe nga parfumet mund ose të tërheqin apo ta sprapsin një person. Dhe pavarësisht nga fakti se aroma e hudhërës shkatërron një atmosferë romantike, ushqimi në të vërtetë mund të jetë i dobishëm për burrat.

4. Një ngjashmëri me prindërit e gjinisë së kundërt

Shkencëtarët britanikë zbuluan se gratë shpesh tërhiqen nga njerëzit që kanë të njëjtën ngjyrë syri si baballarët e tyre. E njëjta gjë vlen për burrat: shpesh zgjedhin gratë që duken të ngjashme me nënat e tyre.

5. Flokët
Burrat tërheqen kryesisht nga gratë me flokë të gjatë. Sipas shkencëtarëve, kjo është për shkak të evolucionit. Sepse nëse një grua ka flokë të gjatë, rritet shpejt, prandaj ndoshta është e shëndetshme për të rritur një fëmijë.

6. Ata që kujdesen për kafshët
Në eksperimentin e tyre, shkencëtarët izraelitë kërkuan nga burrat që të vlerësonin veten me përshkrimet e tekstit. Disa prej tyre kishin qen, dhe të tjerët nuk e kishin. Dhe çdo herë që ishte një qen në një histori, ai dukej më tërheqës për gruan.

7. Muzika
Në vitin 2014, shkencëtarët pyetën 1.500 gra për të dëgjuar disa këngë: disa prej tyre ishin të komplikuara dhe disa ishin të thjeshta. Niveli i kompleksitetit u përcaktua nga numri i akordeve të përdorura në një këngë.

8. Numri i këmbës

Burrat janë më të prirur të kërkojnë partnere më të vogla. Pra, ata tërhiqen nga një madhësi e vogël këpucësh.

Gratë nuk janë aq të drejtpërdrejta. Atyre ju pëlqejnë meshkujt më të gjatë, rrjedhimisht edhe numri i këmbëve është më i madh./Indeksonline/.