18:15 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Gjoba deri nA� 800 euro pA�r taksistA�t ilegalA�

NjA�siti Rajonal i Komunikacionit Rrugor nA� PrishtinA� nA� bashkA�punim me Inspekcionin e KomunA�s sA� PrishtinA�s kanA� filluar sot njA� plan operativ pA�r kontrollim tA� shtuar tA� taksive ilegalA�.

Sipas NJRKRr-sA�, plani operativ pA�r taksitA� ilegalA� do tA� zbatohet nA� tA� gjithA� regjionin e PrishtinA�s, por edhe mA� gjerA�.

a�?QA�llimi i planit A�shtA� vetA�dijesimi i qytetarA�ve pA�r zbatimin e rregullave tA� komunikacionit, ndA�rmarrja e masave preventive dhe atyre tA� ndA�shkimit, dhe ndA�rmarrja e masave tA� nevojshme policore bazuar nA� ligje dhe udhA�zime ekzistuesea�?, thuhet nA� njoftimin e PolicisA�.

NJRKRr ka thA�nA� pA�r kallxo.com se gjobat pA�r taksi ilegal janA� paraparA� prej 100 deri 800 euro.

a�?Ligji e parasheh se gjobat pA�r taksi ilegal janA� prej 100-800 euro, ashtu qA� fletA�paraqitja sA� bashku me procesverbal tA� pA�rpiluar nga inspektori i KomunA�s i paraqiten GjykatA�s a�� Departamentit pA�r KundA�rvajtjea�?, thuhet nA� njoftimin e NJRKRr-sA�.

Por, pA�rveA� gjobA�s, pA�r taksitA� ilegalA� ndA�rmerren edhe masa tA� tjera, si shkyqja e veturA�s nga komunikacioni pA�r njA� kohA� tA� caktuar deri nA� pesA� ditA�.

Plani i cili ka filluar tA� zbatohet sot do tA� vazhdojA� deri nA� vlerA�simin e ardhshA�m nga NJRKRr dhe inspektorA�t komunalA�.