19:31 / E Martë, 29 Nëntor 2022 / Andronika

Google Doodle feston Botërorin 2022

Google Doodle e së martës shënoi Kupën e Botës 2022 që po mbahet në Doha, Katar.

Vepra e animuar e artit përmban fjalën “Google” me një top futbolli që zëvendëson një nga O-të.

Është e rrethuar nga katër palë çizme shumëngjyrëshe kërcyese me sy dhe fytyra të buzëqeshura.

Kjo është hera e parë që Kupa e Botës luhet në dimër dhe në Lindjen e Mesme.

Sipas BBC-së, Katari shpenzoi 200 miliardë dollarë në përgatitjen e ngjarjes. Çmimi është 42 milionë dollarë dhe secili ekip do të marrë në shtëpi një pjesë të parave të çmimit.