23:25 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Google fut nA� Google Street View njA� nga fenomenet mA� tA� bukura natyrore

Migrimi vjetor i Gaforres gjatA� Krishtlindjeve A�shtA� njA� mrekulli e bukur natyrore, por kapja e saj pA�r Google Street View A�shtA� njA� A�A�shtje mjaft e ndryshme.

Nuk ka dyshim se hartografia e Google Street View e bA�nte atA� mA� interesante. Kjo na lejon tA� shohim A�do rrugA� nA� botA� sa mA� afA�r, dhe na jep njA� pamje tA� dorA�s sA� parA� tA� vendeve si Great Barrier Reef, Disney World dhe Stacioni NdA�rkombA�tar HapA�sinor.

Por edicioni mA� i fundit i Google Street View A�shtA� njA� ndryshim thelbA�sor. NA� dhjetor tA� vitit 2017, Google dA�rgoi Dr Alasdair Grigg nga Parks Australia nA� Ishullin e Krishtlindjeve (njA� territor i largA�t Australian jashtA� brigjeve tA� AustralisA� PerA�ndimore) pA�r tA� filmuar migrimin vjetor tA� gaforreve.

Ngjarja unike natyrore sheh miliona gaforre tA� kuqe tA� ndritshme qA� bA�jnA� rrugA�n e tyre nga pyjet nA� det pA�r tA� bA�rA� vezA�t e tyre. Kjo A�shtA� njA� fenomen pA�r turistA�t dhe pjesA� e jetA�s pA�r vendasit (po, gaforret kanA� tA� drejtA� nA� rrugA� nA� ishull) dhe Grigg A�shtA� pA�rzgjedhur nga Parks Australia pA�r tA� qenA� i dA�rguari i Google pA�r tA� kapur tA� gjithA� proA�esin.

Tani, Google po sjell fenomene tA� natyrA�s pA�r njerA�zit nA� mbarA� botA�n nA�pA�rmjet Google Maps Street View dhe Google Earth.

Projekti lejon tA� eksplorojA� Christmas Island dhe pranA� Cocos (Keeling) Islands, duke kaluar nA�pA�r ligatina piktoreske, plazhe me rA�rA� tA� bardhA� dhe vrima shkA�mbore oqeanike, para se tA� shikohet migrimi i gaforreve nA� mA�nyrA� tA� plotA�. Ndoshta nuk A�shtA� e njA�jtA� si tA� jesh atje, por sigurisht njA� rrezik shumA� mA� i ulA�t pA�r ta��u kA�putur nga njA� gaforre mashtruese.