15:24 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Hoti tregon tri temat e tryezA�s sA� LDK-sA�, do tA� flitet edhe pA�r zgjedhje tA� reja

Shumica e partive politike e kanA� konfirmuar pjesA�marrjen nA� tryezA�n e thirrur nga LDK-ja, qA� mbahet tA� mA�rkurA�n nA� orA�n 13:00 nA� Kuvendin e KosovA�s.
LDK-ja vlerA�son se vendi ka hyrA� nA� krizA� institucionale dhe politike, veA�anA�risht pas humbjes sA� shumicA�s nA� Kuvendit e KosovA�s tA� koalicionit qeverisA�s.

Shefi i grupit parlamentar tA� LDK-sA�, Avdullah Hoti ka treguar tri temat qA� sipas tij A�shtA� nA� interesin mA� tA� mirA� tA� qytetarA�ve qA� partitA� politike tA� arrijnA� koncensus.

“(i) Temat e rA�ndA�sisA� nacionale,
(ii) Parimet qA� duhet ndjekur nA� adresimin e kA�tyre temave, pavarA�sisht kush qeveris, si dhe
(iii) PA�rgatitjet e nevojshme pA�r organizimin e zgjedhjeve tA� parakohshme tA� lira dhe demokratike, pA�r tA� nxjerrA� njA� qeveri stabile tA� njA� shumice” janA� tri kA�rkesat pA�r konsensus nga LDK-ja me partitA� e tjera./Indeksonline/