12:38 / E Mërkurë, 25 Janar 2023 / Bejta

Humbja e kualitetit të fotove kur i dërgoni me WhatsApp, platforma ka një risi

Edhe pse WhatsApp tashmë ofron një zgjedhje cilësore midis “automatike”, “cilësisë më të mirë” dhe “kursimit të të dhënave”, platforma aktualisht nuk lejon dërgimin e fotove në madhësinë dhe rezolucionin e tyre origjinal.

Edhe kur zgjidhet “cilësia më e mirë” kur dërgoni foto në WhatsApp, platforma do t’i kompresojë ato imazhe për të lejuar transferimin më të shpejtë.

Për ata që vlerësojnë cilësinë më shumë se shpejtësinë, thuhet se do të jetë e mundur të dërgojnë fotografi origjinale me cilësi, transmeton WABetaInfo.

Duke gjykuar nga informacionet e tyre të zbuluara në versionin më të fundit beta të aplikacionit Android (2.23.2.11), kjo padyshim mund të pritet së shpejti.

Siç mund ta shihni, opsioni duhet të jetë në kokën e redaktuesit të imazhit. Megjithatë, ende nuk dihet se kur funksioni i ri duhet të jetë i disponueshëm për përdoruesit.

Për momentin, një zgjidhje mund të përdoret ende duke ndryshuar ekstensionin e skedarit për ta dërguar atë, domethënë, ta merrni atë si një dokument në vend të një imazhi, i cili do të ruajë cilësinë origjinale.