21:06 / E Shtunë, 18 Mars 2023 / MSH

Infeksionet urinare, çfarë duhet të bëni para një raporti seksual?

Infeksionet urinare janë të përhapura gjerësisht tek shumë persona. Por ka diçka që duhet të mbani parasysh para një raporti seksual: Të laheni!

Kontakti seksual është një nga mënyrat kryesore nëpërmjet të cilës mikrobet hyjnë në fshikëzën e femrës.

Kështu që të dy partnerët duhet të pastrohen mirë në zonën gjenitale para aktit.

Ndërkohë femrat duhet të urinojnë para dhe pas raportit. Kjo pasi urinimi pas raportit seksual zbraz fshikëzën e urinës dhe mundëson kësisoj nxjerrjen e baktereve.

Por për parandalimin e infeksioneve pini shumë ujë, shkruan noa.al. Ndërkohë, shmangni raportet seksuale gjatë kohës që jeni me infeksion seksual, deri në shtrimin e plotë.

Vendosni garza të ngrohta në pjesën e poshtme, për tu qetësuar.