07:26 / E Hënë, 12 Mars 2018

Insomnia është gjenetike

Shumë njerëz në botë kanë problem me gjumin.

Për këtë duhet ta fajësoni nënën dhe babanë. Një studim i ri thotë se sëmundja e insmonisë është gjenetike.

Një ekip prej disa hulumtuesve nga San Diego, ka gjetur një lidhje gjenetike në mes mungesës së “ZZZ” dhe po ashtu kushteve si tip i diabetit 2 dhe depresionit.

“Një kuptueshmëri më e mirë e bazës molekulare për ismoni do të jetë kritike për zhvillimin e trajtimeve të reja”, ka thënë njëri prej autorëve.

Sipas vlerësimeve 30 deri në 50 përqind e popullsisë së përgjithshme është e prekur nga insomnia (mungesa e gjumit).

Kjo ka qenë shkas për këta studiues që të hulumtojnë se çka në të vërtetë fshihet pas.

Dhe në fund pas iu janë bërë analizat 33 mijë ushtarëve, ka dalë se insomnia është trashëguese