19:33 / E Mërkurë, 05 Qershor 2019

Instalcioni që do të shfaqet në New Born me 99 portrete të grave

Gjatë gjithë historisë, tregimet dhe përvojat e grave anembanë globit janë shtypur në mënyrë aktive si rezultat i turpit, stigmës dhe frikës të kultivuar nga strukturat patriarkale nën të cilat pabarazitë gjinore vazhdojnë.

20 vjet pas përfundimit të luftës, gratë në Kosovë po rivendosin rrëfimet e tyre si lidere, inovatore, edukatore, atlete, artiste, aktiviste e tregimtare.

Rimarrje‘ është një seri interaktive portretesh, që feston forcën, këmbënguljen dhe kontributin e grave nga gjenerata dhe etni të ndryshme, duke punuar në sektorë të ndryshëm për drejtësi, barazi dhe për të vërtetën.

Instalacioni që të shfaqë portretet e 99 grave do të vendoset në Newborn nga data 7 qershor deri më 14 qershor. Vizitorët me telefona të mençur inkurajohen të shkarkojnë aplikacionin ‘HP Reveal’ nga shitorja e aplikacioneve para se të vizitojnë, pasi që disa prej portreteve do të përmbajnë elemente audio dhe video të skanueshme.

Një demonstrim i aplikacionit do të bëhët në kohën e inaugurimit më 7 qershor në orën 10:00, dhe udhëzimet e mëtejshme do të jenë në dispozicion afër instalacionit

Mos i humb