12:15 / E Diele, 22 Shtator 2019

Ish-kryeministri i Izraelit investon në kanabis

Olmert tashti punon me Univo, një kompani izraelite e kanabisit mjekësor në të cilën ai është një investitor dhe këshilltar i vjetër.

Univo drejtohet nga Golan Bitton, dikur një figurë e lartë brenda forcave speciale të Izraelit, i cili beson se kompania e tij do të bëhet një lojtar kryesor në këtë industri.

Olmerth tha se “Do të ishte mendjemadhësi që dikush si unë, pa ndonjë prapavijë shkencore në këtë fushë, të ju jap një përshkrim të asaj që mund të ndodhë. Unë mund të krijoj parashikimet e mia vetëm në bazë të mësimit tim të plotë dhe të biseduar me disa nga shkencëtarët kryesorë në Izraeli që janë thellësisht të përfshirë në këtë fushë Tashmë tani, ka dhjetëra mijëra izraelitë që trajtohen për nevoja të ndryshme mjekësore me kanabis nën mbikëqyrjen dhe drejtimin e Ministrisë së Shëndetësisë dhe mjekëve më të mirë në Izrael”./Indeksonline/.