14:54 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

Ismaili: Po e zgjidhim problemin e blerjes sA� barnave

Organizata Demokraci Plus ka mbajtur sot debatin publik nA� lidhje me UdhA�zimin e ParA� Administrativ pA�r rregullimin e A�mimit tA� barnave tA� ListA�s Esenciale, tA� cilin e ka hartuar Ministria e ShA�ndetA�sisA�.

NA� kA�tA� diskutim, ministri i shA�ndetA�sisA�, Uran Ismaili, ka thA�nA� se me kA�tA� UdhA�zim Administrativ do tA� merr fund njA�herA� e pA�rgjithmonA� keqpA�rdorimi i buxhetit tA� shtetit duke blerA� barna shumA�fish mA� shtrenjtA�.

a�?Blerja e barnave ka qenA� njA� nga problemet mA� tA� mA�dha tA� sektorit tA� shA�ndetA�sisA�, qA� ka dA�mtuar buxhetin e shtetit vazhdimisht. NA� diskutimin publik qA� patA�m sot, pjesA�tarA� tA� shoqA�risA� civile, deputetA�t e Komisionit pA�r ShA�ndetA�si dhe akterA� tjerA� tA� rA�ndA�sishA�m, u pajtuam qA� Kosova duhet tA� ketA� njA� mekanizA�m pA�r rregullimin e A�mimit tA� barnave. KA�tA� e bA�n edhe UdhA�zimi Administrativ qA� kemi hartuar, inicaitivA� tA� cilA�n do ta qojmA� deri nA� fund pA�r rregullimin e kA�tij problema�?, ka thA�nA� Ismaili.

Viteve tA� fundit, qindra produkte janA� blerA� nga Ministria e ShA�ndetA�sisA� me A�mime abuzive prej 100 deri nA� 2 mijA� pA�r qind mA� shtrenjtA� sipas hulumtimit tA� OrganizatA�s Demokraci Plus.