17:15 / E Enjte, 15 Shkurt 2018

Italia përjetoi rritjen më të madhe ekonomike të 18 viteve të fundit

Agjencia kombëtare e statistikave, Istat, njoftoi se ekonomia e tretë më e madhe e eurozonës ka përjetuar normën më të shpejtë të rritjes që nga viti 2010, ku rritja vjetore ishte 1,7%.

Megjithatë, ekonomia në vend u ngadalësua gjatë tre muajve të fundit të vitit 2017, kur rritja e tremujorit të një viti më parë ishte 0,3%, ndërsa parashikimi i konsensusit ishte 0,4%.

Midis viteve 2008-2013 , Italia pësoi një rënie rekord të dyfishtë dhe kjo është një rritje e ngadaltë në krahasim me rritjen e ekonomive të tjera të mëdha të eurozonës si Franca dhe Gjermania.

Partia Demokrate (PD) në pushtet e qendrës së majtë po përpiqet të kërkojë kredi për zgjerimin e perspektivave ekonomike, por procesi i tyre është zvarritur deri në zgjedhjet e përgjithshme të 4 marsit.

Temat: