07:42 / E Premte, 10 Gusht 2018

Ja pse nuk ju rriten flokët, pesë gabimet që bëni çdo ditë

Ne i kushtojmë shumë vëmendje shëndetit të flokëve tona dhe shpenzojmë shumë para duke i bërë flokët të duken të trasha, me volum dhe të shkëlqyera. Megjithatë, nganjëherë mund të jetë e vështirë të kuptojmë se cilat produkte të kujdesit të flokëve duhen blerë dhe cilat pjesë të këshillave ia vlen të ndjekim.

1.Mbajta e një pozicioni jo të mirë kur lani flokët

Le të flasim për qëndrim, zonja. Nëse deri tani ju keni larë flokët tuaj të qëndruar drejtë në dush si vajzat nga reklamat televizive, mos e bëni më ketë por uleni kokën poshtë kur doni të lani flokët.

Së pari, është shumë më e lehtë për të aplikuar shampon vetëm në kokën tuaj (mos harroni të synoni gjithmonë për rrënjët dhe jo për skajet). Së dyti, ju ndihmon të lani flokët më mirë, sepse lloji i flokëve lëviz larg kokës dhe shkon në një rënie të lirë. Plus, nëse dëshironi të përdorni një balsam ose një maskë flokësh, duke e mbajtur kokën poshtë do t’ju pengojë që ta vendosni produktin shumë afër rrënjëve. Dhe ne nuk duam rrënjë të yndyrshme, apo jo?

  1. Përdorimi i ujit shumë të nxehtë gjatë dushit

Ne nuk mund ta kontrollojmë gjithmonë presionin e ujit që përdorim për të larë flokët, por prapëseprapë mund të jemi mjeshtër i temperaturës së tij. Uji i ngrohtë i lë flokët të pafuqishëm në drejtim të humbjes së lagështisë. Uji i vakët apo edhe i ftohtë, nga ana tjetër, e bën boshtin e flokëve të ngushtë dhe i bën flokët të ndihen më të bukur.

  1. Nuk i kushtonirëndësi krehrit

Një tjetër gabim është edhe furça e flokëve, e cila, nëse nuk është cilësore, mund ta dëmtojë flokun duke e këputur.

  1. Nuk i prisni flokët rregullisht

Me dëshirën për t’i rritur, shumë prej nesh nuk i presin kurrë flokët: Ky është një zakon i gabuar, sepse prerja e rregullt çdo muaj diku tek 1-3 cm do të ndikojë tek rritja e tij.

  1. Nuk pini ujë mjaftueshëm

“Nuk ka ujë, nuk ka jetë.” Ne kemi mbuluar aspektin e larjes, por kjo nuk është e gjitha që ne duhet të mësojmë për ujin teksa lidhet me flokët. Gjithkush e di se uji i pijshëm është vendimtar për shëndet të mirë. Ngrini dorën nëse nuk keni filluar të hënën tuaj duke derdhur vetes një gotë të madhe të ujit të paktën një herë. Jo shumë njerëz e dinë se flokët kanë nevojë për ujë që të rritet shumë. Uji përbën 15% të masës totale të flokëve tuaj, prandaj sigurohuni që të pini sa duhet, OK?

Temat: