13:25 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

Jeta e A�uditshme e refugjatit sirian, zhvillon jetA�n nA� terminalin e aeroportit! (Video)

Ky A�shtA� njA� refugjat sirian i cili ka ngecur pA�r mA� shumA� se njA� muaj, nA� terminalin e aeroportit nA� Kuala Lumpur.

Shteti i MalajzisA� nuk i ka dhA�nA� tA� drejtA�n tA� punoj dhe tA� jeton nA� kA�tA�, vend kA�shtu qA� ai jeton nA� zonA�n transite tA� aeroportit!

Gjithashtu edhe kompanitA� ajrore nuk e lejojnA� tA� hip nA� avion pA�r njA� destiancion tjetA�r.

a�?Ata nuk me lejojnA� tA� dal nga aeroporti por as tA� largohem prej tija�?, ka thA�nA� Hind Hasan, pA�r Vice News, transmeton Indeksonline.

Ai la shtA�pinA� e tij nA� Damask pesA� vite mA� parA�. Para se lufta civile tA� pA�rshkallA�zohej.

Ai udhA�toj nA� kA�tA� vend pA�r mundA�si mA� tA� mirA� jetese dhe pA�r tA� gjetur punA�.

a�?HerA�n e parA� kur udhA�tova nga Siria, ishte viti 2006 dhe deri nA� vitin 2011 ishte gjithA�ka nA� rregull. Puna shkonte shumA� mirA� bile u bA�rA� menaxher i marketingut. NA� janar tA� vitit 2012 pasaportA�s time i skadojA� afati kA�shtu qA� kompania nuk mundte ta vazhdonte vizA�n pA�r shkak tA� kA�saj. KA�shtu qA� mA� pushuana�?, tregon Hasan.

QA� nga ajo kohA� ai tregon se gjithA�ka i kishte shkuar keq, duke jetuar nA� tA� zezA�n.

JanA� disa vende qA� strehojnA� refugjat sirian pa pasur nevojA� pA�r viza, kA�shtu qA� ai vendosi tA� ikte nA� njA�rin nga kA�to vende. Por kompanitA� ajrore nuk e lejojnA� sepse nuk ka viza dhe pasaportA� valide.

QA� tA� kthehet nA� Siri nuk A�shtA� e sigurt sepse ai ka kundA�rshtuar urdhrin e diktatorit sirian Assad pA�r tA� kryer shA�rbimin ushtarak, kA�shtu qA� nA� rast kthimi atA� e pret burgu.

Zona e vetme ku ai mundet tA� jetoj A�shtA� transiti brenda kA�tij terminali gjigant. /Indeksonline/