17:28 / E Mërkurë, 23 Shtator 2020

Johnson & Johnson hyn në fazën përfundimtare të provave klinike për vaksinën e COVID-19


Johnson & Johnson po hyn në fazën e fundit të provës klinike për të përcaktuar nëse vaksina e saj eksperimentale me dozë të vetme COVID-19 mund të mbrojë nga virusi, shkruan DailyMail.

Studimi i Fazës III, duke filluar të mërkurën, do të jetë një nga studimet më të mëdha të vaksinave të koronavirusit në botë deri më tani, duke testuar deri në 60,000 vullnetarë në më shumë se 200 vende në SH.B.A., Afrika e Jugut, Argjentina, Brazili, Kili, Kolumbia, Meksika dhe Peruja, transmeton Indeksonline.

Një pjesë e vogël e vaksinave të tjera në SH.B.A., duke përfshirë goditjet e bëra nga Moderna Inc dhe Pfizer Inc – dhe të tjerët në botë janë tashmë në fazën e fundit të testimit.

J&J thotë, nëse provat provojnë se inokulimi është i sigurt dhe efektiv, ai mund të jetë gati për aprovim emergjent deri në fillim të vitit 2021. Shpresat janë të mëdha që përgjigjet për të paktën një kandidat që testohet në SH.B.A. mund të vijnë deri në fund të vitit, mbase më shpejt. /Indeksonline