13:19 / E Hënë, 14 Nëntor 2022 / B O

Kah po shkon LDK-ja

Opinion nga Ramë Maraj
Ish Kshilltari Special i Presidentit Rugova

Mes turbulencave të së djeshmës, sotmës dhe të nesërmes së Kosovës
LDK – ishte Lëvizje nacionale për pavarësi.Të rinjtë duhet ta dijnë se në LDK-në në formim ishin mbi 98% e shqiptarve dhe disa joserbve të Kosovës.Për krye banori të paktën me nr më të madh të antarësisë në Europë.
Ishte e tillë sepse ishte lëvizje dhe sejcili që ishte aty me qëllime të çarta e pa hile le ta ndjenë vehten aksioner të themeleve të pluralizmit dhe shtetformimit.Pa marrë parasyshë ku sot gjindeni mos i humbni ato aksione historike sepse ndrrimi i partive kur shtetit nuk i ban dam ashtë demokraci.Kurse shetitjet e pjestueshmëria e të dirigjuara mund të prodhojë pasoja afatgjata antishtet,prandaj kujdes me imunitetin nacional.
Nervat nuk shumohen se evolucioni ua ka lënë këtë mundësi -qëndrim në heshtje për shkak angazhimit specifik.
Por shkenca kur një nerv e izoloi në tretje fiziologjike vitale ai filloi të shumëzohet.
Po kështu dhe LDK – së jo pse nuk diti,se nuk pat vizion as vizionar po për arësyet e sipërme edhe mund ti kenë ndodhur sidomos pas shkuarjes së Presidentit historik Rugova në amshim.
Ai toleroi – DHA PUSHTET PËR SHTET kur jo pak udhheqës gati rrezikuan shtetin për pushtet.
Dha të dhimshmën për të fituar të këndshmen – të duhuren për popullin e vet.
Prandaj gjithë ju atdhetar të vërtetë që populli ju ka dhënë besimin bazuar në vepra në cilendo parti a pozitë çofshi mos e harroni thënien tonë kaq kuptimplotë..NË PUSË TË RI UJË PI, POR NË TË DJESHMIN MOS PËSHTY se je rritë me te përveq nëse ke hedhur aty diçka.
Si çdo parti e madhe pas LDK -së e provoj sulmin armiqësor,pikërisht se fuqia integruese zhvilluese institucionale ka qenë dhe do të jetë fokus i armiqve e aspirantve antishtet edhe për një kockë çoftë.
Pas shkuarjes së Presidentit në amshim disa recidivista atavist ju sulën kësaj Lëvizje nacionale,po argatin e kujt e bënë?
Thonin ska trashegimi politike, mbretëri çka janë këto fjalë.
Po Xhorxh Robertsoni miku ynë historik sekretar i NATO-s vinte nga një traditë e trashëgimi familjare.
Pra sipas këtyre disa demagogve,të pafijshëm e diku diku dhe shpirtshitur qenka e ndaluar një vijimësi tradite patriotike,mjekësore,artistike.
Spas tyre paska qenë gabim trashëgimia apo vijimësia politike e Kenedve, familjes historike amerikane BUSH.Këta anti popull shpiken diçka asgjë pos devijimësisë
Shpifen alibinë e moshës
Po i pyes këta të mjerë po SENATORI BOB DOLE si u shpall senator i përjetshëm.
Disa okupues të LDK- së edhe jo rrallë fuke i prerë në besë aleatin- aleatet erdhen u bënë, e bënë çoftë edhe duke bërë deputet të akuzuar publikisht edhe për vrasje, inkriminim në hisën e popullit, shitën Banken DARDANIA e ende gjyqi nuk mbyllet parët nuk dihen, disa u bënë kapitalist milioner.
Dihet emri i milionerve ne njē popull të molisur nga lufta për mbijetesë nacionale në rezistencat ndaj okupimeve dhe aspiratës për pavarësi.
Dy vllezër polak president.E dalin në skenë zishëndritës për mjegullim të përspektivave.
Sa më shpejt ardhshin në shprehje gjeneratave të reja po skemi njerëz me gjuejt e sidomos pos meritokracisë kemi njerëz me eksperiencë për parti,deputet,ambasador,institute, pozita nderi plus e plus.
Dikur ju pata drejtuar po në këtë hapësirë PDK-së me …jini syqelë se mund të ju ndodhë më atë që i ndodhi LDK -së e gati gjithë Kosovës.
Presidenti disaherë ka thënë se profilizimi i LDK- së pa miq në kordinim perspektiven se ka të garantuar.Ne e patëm hapur këtë tem me aleatin këshilla ishte rrugës mund të bëni diçka se është e domosdoshme dhe e shëndetshme por profilizimi i vërtetë bëhet kur sigurohen kushtet garantuese pra stabiliteti politik.
Mund të bëhen shumë operacione të duksesshme ne një trup sipas protokolin por mjekët e vërtetë e përcaktojnë gjendjen,vlerësimin e vendimin.
Për të mosndodhur…operacioni i suksesshëm – pacienti nuk mbijetoi.
Basri Musmuratit që ju vuan ndërskëmbëza pa përjashtuar dhe atë çka unë ende se di nuk ju muar për kusur mosha po ju hapen portat në PDK dhe udhëhoqi reforma që partinë e sollen në pushtet.
Prandaj reformator të rinjë ju uroj sukses me një këshillë:
Kujdes me veteranet mos i flakni sepse ata kanë familje,rreth bashveprimtarë, po dhe miqt na shohin si sillemi ndaj vlerave.
Vlerat përdoren,futën në funksione sipa përvojës nuk flaken.Këtë këshillë e jap nga stërshoshitja e mendjes e fundi i zemrës.
Mos harroni se kur flakni një produkt nacional nuk dergoni mesazh reforme.
“Puset e natës” minierat nacionale pra minierat shtetformuese nuk mbyllen.