15:29 / E Enjte, 12 Prill 2018

KA�to janA� shenjat mA� tA� dukshme se shA�ndeti ynA� nuk A�shtA� nA� rregull

Trupi ynA� reagon ndaj infeksioneve dhe kushteve jo tA� shA�ndetshme duke shfaqur simptoma tA� ndryshme. KA�to simptoma qA� shpesh injorohen zakonisht janA� mA�nyra e trupit pA�r tA� tA�rhequr vA�mendjen tonA�, kA�shtu qA� ne tA� njohim nevojA�n pA�r kujdes mjekA�sor.

Gjithashtu, A�shtA� e rA�ndA�sishme pA�r tA� identifikuar njerA�zit qA� janA� tA� sA�murA� me infeksione ngjitA�se, nA� mA�nyrA� qA� tA� parandalojmA� prekjen nga kA�to sA�mundje apo infeksione.

NdA�rsa diagnoza vonohet pA�r shkak tA� injorimit tA� simptomave, mjekA�t pA�rfundojnA� duke menaxhuar pacientA�t tA� cilA�t janA� ose tA� sA�murA� nA� mA�nyrA� kritike ose po vuajnA� pA�r shkak tA� njA� stadi tA� avancuar, transmeton Indeksonline.

Por, cilat janA� ato shenja tA� cilave duhet tu kushtojmA� kujdes pA�r tA� kuptuar se diA�ka nuk po shkon mirA� me shA�ndetin tonA�?

Disa nga simptomat e zakonshme tA� shA�ndetit tA� dobA�t janA� problemet e gjumit, ndjenja e ulA�t e energjisA� ose lodhja konstante, urina e verdhA� nA� tA� errA�t, ndryshime tA� papritura nA� peshA� trupore, kollA� e vazhdueshme dhe grip, etj.

KA�to simptoma pA�rgjithA�sisht kuptohen sit A� zakonshme qA� nuk reflektojnA� njA� problem tA� madh shA�ndetA�sor mirA�po nA�se ato shfaqen nA� mA�nyrA� tA� vazhdueshme, janA� indikator i shA�ndetit tA� dobA�t apo ndonjA� infeksioni./Indeksonline/