75 Mall Live Search
19:36 / E Premte, 14 Qershor 2024 / MSH

Koha për klimë si ta zgjedhim të duhurën?!

Edhe ne jemi të ndikuar nga ndryshimet klimatike qe po ndodhin në gjithë botën dhe si pasojë vitet e fundit kemi pasë temperatura rekorde në vendin tonë. Zgjedhjen e kemi gjetur te paisjet e kondicionimit të ajrit-Klimat, por pyetja kryesore është SI TA ZGJEDHIM KLIMEN ADEKUATE DHE ME KUALITET? Sepse në tregun tonë janë shfaqë shumë produkte të dyshimta që nuk i plotësojnë standartet dhe japin informata të rrejshme ku dëmtohet konsumatori duke pasur parasysh edhe investimi i lartë qe është.

Në tregun tonë mund të hasim shume lloje të brendeve të ndryshme, por cili është i duhuri?Pasi jemi konsultuar me ekspertë të kësaj fushe ne kemi marrë disa këshilla se çka duhet të dijmë për të zgjedhur një Klimë me kualitet dhe përformancë më të mirë qe na i plotëson kërkesat që kemi!

Kriteret bazike me rëndesi për të dalluar një klimë me kualitet të larte janë:

1. Garancioni që merrni për Klimen sepse është një investim me kosto të lartë dhe që përdoret për një periudhë më të gjatë, në Kosove mund të gjejmë me garancion 2 vjet, 3 vjet ose 5 vjet si përshembull Klimat BRUNO dhe TCL kanë garancion 5 vjet.

2. Të shikohet përfomanca e KLIMËS se çka ofron ajo Klimë dhe të cilat janë shumë të rëndësishme në përdorimin e Klimës si paisje dhe ato janë si më poshtë:

A) Qarkullimi i ajrit, sepse paisja punon duke e qarkulluar ajrin për ngrohje apo ftohje mbrenda hapsirës. Keshtu që qarkullimi sa me i madh i ajrit kapaciteti i klimës është më i lartë, si përshembull një KLIMË nga brendi BRUNO&TCL me kapacitet 12BTU i qarkullon 670 m3/h për 1 orë, apo nje klime 18BTU nga brendi BRUNO&TCL i qarkullon rekord 1000 m3/h ajër për 1 ore .

B) Efiqinca e larte A+++, kursimi i energjisë është shumë më rëndesi sepse ka kosto të vogël për energjinë elektrike të hargjuar.

C) Pastrimi i ajrit me filtera me modern HEPA CARBON ANTIDUST 4D dhe vetëpastrues siq i posedon BRUNO&TCL.

D) Dimensionet dhe pesha e Radiatorit që duhet të jetë sa më e madhe për një funksionim për kushte extreme deri në -30C dhe +53C, përshembull Kondiconeri BRUNO&TCL 24BTU peshon 47 KG ose 18Btu peshon 37 KG, me çka e konifrmon që bëhet fjalë për kualitetin më të lartë që mund të gjindet në tregun tonë.

Si shembull ilustrues në këtë fotografi mëposhte mund ti shihni modelin T-PRO 24BTU nga BRUNO&TCL dhe një model nga brendet tjera qe prezantojnë sikur është me kapacitet 24BTU dhe në fakt nuk i ploteson asnjë kriter për këtë kapacitet!

Kujdes, përzgjidhni sipas kriterëve më lartë kondiconerin më kualitativë që mbështet me Garanci 5 Vite. Zgjedhë të duhurën, kujdes se çka blenë!