11:15 / E Martë, 12 Dhjetor 2017

Korea e Jugut ndalon monedhën ‘Bitcoin’

Zyrtarët e Ministrisë së Drejtësisë thanë se duhet konsideruar menjëherë ndalimi i kripto-monedhave të njohura si ‘Bitcoin’.

Bitcoin është përballur me një kërcënim të ri, pasi autoritetet e Koresë së Jugut thuhet të kenë marrur një ndalim të plotë mbi ‘Bitcoin’ dhe kripto monedhat e tjera.

Koreja e Jugut ka qenë një nga adoptuesit më të mëdhenj të Bitcoin, duke ndihmuar çmimet në shkëmbim më të lartë se ato më herët, transmeton Indeksonline.

Bitcoin filloi tregtimin më të madh këtë vit, me kontrata të reja të lidhura me kriptokalitetin, duke u rritur më shumë se 26 përqind në ditën e parë të tregtmit.

Por Koreja e Jugut thuhet të ketë marrur një vendim të drejtë, për ndalimin e saj./Indeksonline/