06:59 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

KOSID prezanton analizA�n dhe ndikimet e marrA�veshjeve pA�r TC ‘Kosova e Re’

Konsorciumi Kosovar i ShoqA�risA� Civile pA�r Zhvillim tA� QA�ndrueshA�m (KOSID), organizon konferencA� pA�r media pA�r tA� prezantuar gjetjet nga analiza e marrA�veshjeve tA� nA�nshkruara nga Qeveria e KosovA�s me Contour Global pA�r ndA�rtimin e termocentralit a�?Kosova e Rea��, si dhe ndikimet qA� kA�to tetA� marrA�veshje do tA� i shkaktojnA� vendit.

KOSID ka kundA�rshtuar vendimin pA�r procedimin me ndA�rtimin e termocentralit a�?Kosova e Rea�? pA�r shkak se i njA�jti jo vetA�m qA� nuk do tA� sigurojA� pavarA�si tA� furnizimit por do tA� dA�mtojA� shA�ndetin, mjedisin dhe tA� ardhmen evropiane tA� sektorit energjetik nA� KosovA�.

KOSID konsideron qA� nA� vend tA� insistimit pA�r tA� investuar nA� linjit, Kosova duhet tA� fokusohet nA� investime nA� efiA�iencA�n e energjisA� si burim shtesA� i energjisA�, nA� promovimin e energjisA� nga burimet e ripA�rtA�ritshme dhe nA� agjendA�n evropiane tA� integrimit.