08:20 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

KuA�i thotA� se LDK-ja s’ka fuqi ta rrA�zojA� QeverinA�

Deputeti i AleancA�s pA�r ArdhmA�rinA� e KosovA�s (AAK), Blerim KuA�i, e ka quajtur joserioze iniciativA�n e Lidhjes Demokratike tA� KosovA�s (LDK) pA�r mbajtjen e tryezA�s me partitA� politike pA�r temat kombA�tare, ku njA� ndA�r pikat A�shtA� edhe caktimi i njA� date pA�r zgjedhje tA� reja.

Ai ka thA�nA� se AAK-ja nuk do tA� jetA� pjesA� e kA�saj konference meqA� paraprakisht A�shtA� dashur pA�rgatitje mA� e mirA� dhe koordinim mA� i madh.

NA� kA�tA� intervistA� dhA�nA� pA�r gazetA�n a�?Epoka e rea�?, KuA�i ka deklaruar se LDK-ja me kA�tA� parapA�rgatitje e ka dA�mtuar procesin e arritjes sA� njA� lloj konsensusi.

Sipas tij, arritja e konsensusit pA�r tema kombA�tare A�shtA� i nevojshA�m, por jo nA� kA�tA� formA�.

Sa iu pA�rket zgjedhjeve tA� parakohshme parlamentare, KuA�i ka thA�nA� se ato do tA� mbahen nA� vitin 2021.

Ai ka vlerA�suar se LDK-ja A�shtA� e pafuqishme pA�r ta rrA�zuar QeverinA�.