07:21 / E Martë, 17 Prill 2018 / indeksADMonline

Kujdes nga produktet e kozmetikA�s, pA�rmbajnA� nivel tA� lart tA� baktereve

PA�rdoruesit e produkteve tA� kozmetikA�s duhet tA� tregohen mA� tA� kujdesshA�m pA�r cilA�sinA� e tyre, pasi nA�se zgjedhin produktin e gabuar mund tA� rrezikojnA� shA�ndetin e tyre.

SA� fundmi Departamenti i PolicisA� nA� Los Angeles ka konfiskuar njA� sasi tepA�r tA� lartA� tA� produkteve kozmetike qA� rezultuan me nivel tA� lartA� tA� baktereve dhe tA� mbetjeve tA� kafshA�ve.

Policia sqaron se vlera e produkteve arrinte nA� 700 mijA� dollarA� dhe se ishin falsifikime tA� markave ndA�rkombA�tare.

Sipas specialistA�ve niveli i lartA� i baktereve pA�rveA�se rrit riskun pA�r alergji tek femrat apo dhe dA�mton lA�kurA�n, mund tA� shkaktoj deri dhe vdekje.

NjA� studim i fundit ka nxjerr nA� pA�rfundim se tek produktet kozmetike gjenden rreth 6 lloj bakteresh tA� cilat shkaktojnA� infeksion tA� lA�kurA�s, veshkave, tA� rrugA�ve tA� frymA�marrjes dhe melingjit.

Sipas studimeve nA�se njA� grua shtatzA�nA� pA�rdor produkte kozmetike me nivel tA� lart bakterial rrezikon dhe jetA�n e foshnjA�s.

MegjithatA� nuk janA� tA� pakta rastet e regjistruara qA� produktet kozmetike kanA� shkaktuar dhe kancer, qA� kanA� arritur deri nA� fatalitet.

Prandaj shumica e specialistA�ve tA� shA�ndetit kA�shillojnA� qA� femrat tA� kontrollojnA� me kujdes A�farA� blejnA� dhe tA� mos i pA�rdorin produktet kozmetike mA� shumA� se 9 muaj.