11:35 / E Mërkurë, 29 Nëntor 2023 / MSH

Kurti takon ambasadorin gjerman, e merr edhe një dhuratë

Takimin e parë të ditës në zyrën e tij, kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti e zhvilloi me ambasadorin e Gjermanisë në Kosovë, Jörn Rohde.

Folën për marrëdhëniet bilaterale dhe bashkëpunimin ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë, temat aktuale dhe zhvillimet e fundit në vend.

Gjatë këtij takimi, kryeministri Kurti pranoi nga ambasadori gjerman Rohde një kopje të librit “Gjermania dhe Kosova: Historia e një partneriteti” nga autorët Enrico Seewald dhe Urs Unkauf, që përshkruan dhe shtjellon historikun e raporteve të shkëlqyeshme ndërmjet dy shteteve dhe popujve.

Krahas falënderimit për librin, kryeministri e falënderoi ambasadorin Rohde për bashkëpunimin e afërt, dhe shtetin gjerman për mbështetjen e vazhdueshme ndaj Kosovës.