12:32 / E Martë, 24 Prill 2018 / k.v

Kushtet e zakonshme alergjike të lidhura me shëndetin mendor

NA� njA� studim i ri, nA� shkallA� tA� gjerA�, ekzema, ethet dhe astma janA� tA� lidhura me njA� rrezik nA� rritje tA� zhvillimit tA� sA�mundjeve mendore.

NjA� lidhje e habitshme mes shA�ndetit mendor dhe alergjive zbulohet nA� njA� studim tA� ri, tA� botuar nA� revistA�n “Frontiers in Psychiatry” i cili zbulon lidhjet midis shA�ndetit mendor dhe kushteve tA� zakonshme alergjike, transmeton Indeksonline.

A�PA�rgjatA� kohA�zgjatjes sA� studimit, 6.7 pA�r qind e pjesA�marrA�sve pa kushte alergjike zhvilluan njA� gjendje psikiatrike. PA�r ata me njA� gjendje alergjike, kjo shifA�r u rrit nA� 10.8 pA�r qind. Kjo A�shtA� njA� rritje shqetA�suese prej 66 pA�r qind./Indeksonline/

A�

Temat: