15:13 / E Premte, 20 Prill 2018

Kushtetuesja ende pa vendim pA�r rritjen e pagave tA� zyrtarA�ve qeveritar

Me 20 dhjetor tA� vitit tA� kaluar, kabineti qeveritar kishte vendosur pA�r rritjen e pagave pA�r zyrtarA�t e saj, duke i nivelizuar sadopak me pagat e zyrtarA�ve tA� Kuvendit tA� KosovA�s dhe tA� presidencA�s.

Por, ky vendim i qeverisA� u kritikua nga njA� grup deputetA�sh, tA� cilA�t kanA� paga tA� majme. Madje ata lA�ndA�n e dA�rguan edhe nA� GjykatA�n Kushtetuese e cila vazhdon ta trajtoi rastin.

E derisa lA�nda A�shtA� ende nA� procedurA�, kryeministri Haradinaj ka vendosur ta pezulloi kA�tA� vendim deri nA� nxjerrin e vendimit tA� GjykatA�s Kushtetuese.

Kjo e fundit ndonA�se ka pranuar rastin qA� njA� kohA� tA� gjatA�, ende nuk e ka dhA�nA� fjalA�n e saj pA�rfundimtare.

a�?Kjo lA�ndA� A�shtA� ende nA� fazA�n e shqyrtimit dhe Gjykata nuk ka marrA� vendim. Nuk ka ndonjA� afat tA� caktuar kushtetues-ligjor pA�r vendimmarrje tA� GjykatA�s nA� kA�tA� rasta�?, ka thA�nA� pA�r Indeksonline, Drejtori i ZyrA�s pA�r Komunikim nga Gjykata Kushtetuese, Veton Dula.

NdA�rkohA� sipas tij, kohA�zgjatja e vendimmarrjes sA� gjykatA�s nA� kA�rkesat e parashtruara nuk varet medoemos nga koha e parashtrimit tA� tyre, por nga pA�rmbajtja e lA�ndA�s qA� duhet trajtuar./Indeksonline/