11:19 / E Martë, 17 Prill 2018

LDK kA�rkon komision hetimor pA�r shpenzimet e lobimit

Grupi Parlamentar i LDK-sA� ka proceduar A�kA�rkesA�n pA�r themelimin e Komisionit hetimor i cili do tA� hetojA� shpenzimet pa bazA� ligjore pA�r aktivitete lobuese tA� PresidencA�s dhe QeverisA�.

a�?KohA� mA� parA� mediat e shkruara dhe elektronike nA� vend raportuan lidhur me shuma tA� mA�dha parash publike tA� shpenzuar pA�r gjoja aktivitetet lobuese. PA�r mA� tepA�r letra e publikuar e z. Geoffrey Nice pA�rmendte edhe terme financiare tA� cilat ishin dakorduar jashtA� rrugA�ve formale pA�r tA� tilla shA�rbime. Grupi Parlamentar i Lidhjes Demokratike tA� KosovA�s nA� konferencA�n e rregullt javore pati ngritur kA�tA� A�A�shtje duke paralajmA�ruar formimin e Komisionit hetimor pA�r tA� hetuar kA�to raportimea�?, thuhet nA� komunikatA�n e GP tA� LDK-sA�, transmeton Indeksonline.

Gjithasthu A�shtA� theksuar se me iniciativA�n e deputetA�ve tA� Grupit Parlamentar tA� Lidhjes Demokratike tA� KosovA�s, janA� mbledhur 40 nA�nshkrimet e nevojshme dhe A�shtA� proceduar kA�rkesa pA�r themelim tA� Komisionit Hetimor nA� lidhje me fondet e ndara nga Presidenca dhe Qeveria e RepublikA�s sA� KosovA�s pA�r lobim .

Ky Komision do tA� hetojA� tA� gjitha mjetet e ndara nga Buxheti i KosovA�s pA�r A�A�shtje lobuese nga viti 2010 e deri mA� sot./Indeksonline/

 

 

Temat: