16:28 / E Enjte, 16 Maj 2019

LDK mbështet projektrezolutën për gjenocidin serb në Kosovë

Deputeti i LDK-së Armend Zemaj ka deklaruar se partia pjesë e të cilës është e mbështet projektrezolutën për gjenocidin serb në Kosovë.

Ai ka bërë të ditur se ky gjenocid përpos që do të kërkohet të njihet si pjesë e legjislativit të jetë obligim edhe për botën demokratike si kërkesë drejtuar atyre që i kanë kryer këto krime, Serbisë.

”Në emër të LDK-së t’i japë përkrahje kësaj projektrezolute ashtu siç e potencoi edhe kolegu im për gjenocidin serb të kryer në Kosovë në vitet 1998-1999, duke renditur së pari dhe duke pasur parasysh konventat ndërkombëtare, të cilat janë të miratuara nga bota demokratike për parandalimin dhe dënimin e krimeve të gjenocidit. Duke u bazuar në bazën juridike përmes raporteve dhe rezolutave po ashtu ndërkombëtare për krimet e ndodhura në Kosovë gjatë viteve ‘90, duke renditur faktet relevante të krimeve të kryera monstruoze dhe masakrave gjatë viteve ‘90 dhe duke kërkuar simbolikisht një ditë, një datë të përkujtimit të gjenocidit, si dhe duke kujtuar dhe kërkuar që ky gjenocid përpos që do të kërkohet të njihet si pjesë e legjislativit të jetë obligim edhe për botën demokratike si kërkesë drejtuar atyre që i kanë kryer këto krime Serbisë”, tha ai.

Zemaj ka kërkuar që kjo rezolutë të votohet nga Kuvendi i Kosovës për të dënuar krimet e ish-pushtetit serb ndaj popullsisë shqiptare në Kosovë.