20:15 / E Martë, 19 Korrik 2022 / AR

“Loja” e Elon Musk me Twitter-in, në tetor gjyq pesëditor mes palëve

Në një “fitore” të parakohshme për Twitter-in, një gjykatës ka vendosur të martën se padia e kompanisë ndaj Elon Musk për tërheqjen e ofertës 44 miliardë dollarëshe do të shqyrtohet në një gjyq pesëditor në tetor. Vendimi u mor në fund të seancës së parë të çështjes nëse do të përshpejtohej procedura.

Kur ngriti padinë javën e kaluar, disa ditë pasi Musk u zhvendos për të përfunduar marrëveshjen, Twitter (TWTR) paraqiti një mocion për të përshpejtuar procedurat dhe kërkoi një gjyq katër-ditor në shtator. Ekipi ligjor i Musk e kundërshtoi mocionin.

Këshilltari kryesor i Twitter-it, William Savitt, doli kundër Musk në fillim të seancës, ndërsa argumentoi në favor të një gjyqi të shpejtë.

Savitt tha se pasiguria e vazhdueshme që qëndron mbi kompaninë nga marrëveshja e pazgjidhur dhe proceset gjyqësore “shkaktojnë dëm në Twitter çdo ditë, çdo orë dhe çdo ditë”.

Ai gjithashtu vuri në dukje atë që ai e përshkroi si përçmim të vazhdueshëm të Elon Musk ndaj Twitter-it, duke përfshirë platformën e tij.