15:34 / E Shtunë, 01 Shtator 2018

Makinat e policisë dhe ambulancës largohen nga përdorimi, ja pse?

Një numër i automjeteve të shërbimeve emergjente të përdorura në raste të helmimeve në Novichok janë varrosur në depon në afërsi të një fshati prej 13,000 banorësh.

Autoritetet thanë se disa automjete të përdorura gjatë operacionit të pastrimit ishin zhvendosur në Wingmoor Farm, por nuk e konfirmuan  nëse ishin varrosur i(izoluar)atje, transmeton Indeksonline.

Ndërkohë, Departamenti për Mjedisin, Ushqimin dhe Çështjet Rurale (Defra) konfirmoi “sendet e kontaminuara potencialisht” u dërguan në vendin pranë Cleeve të Peshkopit, Gloucestershire.

Një zëdhënës tha se ato sende ‘u hodhën në mënyrë të sigurt’ para se të shtonin varrimin apo largimin nga përdorimi.

Një zëdhënës tha: “Puna e pastrimit në jug të Wiltshire është duke u zhvilluar për disa kohë dhe çdo send potencialisht i ndotur vazhdon të hiqet dhe ruhet në mënyrë të sigurt para se të hidhet në mënyrë të sigurt. Si pjesë e kësaj pune, pas rishikimit nga ekipet e specializuara, disa nga automjetet e përfshira në përgjigjen ndaj incidentit në mars janë zhvendosur në një vend në deponi të mbeturinave të rrezikshme”./Indeksonline/.

Mos i humb