20:17 / E Mërkurë, 28 Shkurt 2018 / indeksADMonline

Martesat heteroseksuale po ndodhin çdo herë e më pak, shënohet një rekord i ri

Numri i martesave midis burrave dhe grave ka shënuar një rekord të ri, duke shënuar rënie të tyre, sipas shifrave zyrtare.

Midis 2014 dhe 2015, u zhvilluan më pak martesa heteroseksuale- një rënie prej 3.4 për qind.

Megjithëse ka pasur një rënie graduale afatgjatë të numrit të njerëzve që janë ë lidhur që nga vitet 1970, nuk është rasti në të gjithë tabelën.

Numri i dasmave që përfshijnë burrat mbi 50 vjeç është rritur, si dhe për gratë e moshës 35-39 vjeç dhe mbi 45, shkruan Indeksonline.

Për të dy gjinitë, rënia më e madhe e martesave është parë në mesin e të rinjve nën 20 vjeç- me një reduktim prej 66 për qind për gratë dhe 56 për qind për meshkujt.

Këto ditë mosha mesatare e grave që martohen me burra është 35.1 dhe për burrat që martohet me femra është 38 vjeç.

Nuk është e habitshme që më pak njerëz janë duke u martuar, duke pasur parasysh se kostoja e dasmave është rritur nga viti në vit.

Dasma mesatare në Mbretërinë e Bashkuar tani kushton gati 30 mijë paund dhe parashikohet të shkojë deri në 32 mijë paund në 10 vitet e ardhshme.

Pa presionin shoqëror për çiftet që të martohet para se të bashkëjetojnë dhe të fillojnë./Indeksonline/