08:04 / E Enjte, 26 Nëntor 2020 / Blerim

Mbi 60 milionë persona të infektuar me COVID në botë

Numri global i rasteve të konfirmuara të coronavirusit arriti 60 milionë të mërkurën, me ritmin e infeksioneve të reja që përshpejtohen dhe Shtetet e Bashkuara raportojnë numra rekord të shtrimeve në spital.

Zyrtarët në Shtetet e Bashkuara, vendi më i prekur në botë, u kërkuan amerikanëve të qëndronin në shtëpi për festën e “Falenderimeve” të afërta pasi numrat në rritje të pacientëve me COVID-19 i shtynë profesionistët mjekësorë në prag.

Shtetet e Bashkuara kanë raportuar 1 milion raste të reja me COVID-19 në më pak se një javë, duke çuar infeksionet totale të raportuara në mbi 12.5 milionë dhe numrin e vdekjeve në 260 mijë, sipas të dhënave bazuar në deklaratat zyrtare.

Globalisht, infeksionet qëndronin në 60.005 milionë dhe vdekjet në 1.4 milionë, raporton reuters.

Një analizë e të dhënave tregoi shkallën e infeksioneve të reja që rriten globalisht. U deshën vetëm 17 ditë për të kaluar nga 50 milionë raste në 60 milionë, krahasuar me 21 ditët që u deshën për të kaluar nga 40 milionë në 50 milionë.

Rreth 580 mijë raste janë raportuar çdo ditë gjatë javës së kaluar dhe rreth gjysma e të gjitha rasteve që nga fillimi i pandemisë janë raportuar gjatë 70 ditëve të fundit.

Në Evropë, 1 milion raste të reja u regjistruan për vetëm pesë ditë, për një total prej më shumë se 16 milionë raste, duke përfshirë 365 mijë vdekje.