09:19 / E Premte, 10 Shkurt 2023 / B O

Me përditësimin e ri të Google Maps nuk do të kemi nevojë më për hartat e printuara

Google Maps po ndryshon dhe ne mund të mos jemi gati për të. Përditësimi i ri sjell me vete Pamjen Immersive, një veçori që fillimisht do të funksionojë në Londër, Nju Jork, San Francisko, Los Anxhelos dhe Tokio, ndërsa Amsterdami, Dublini, Firence dhe Venecia do të pasojnë.

Ky funksion i ri është krijuar me qëllimet më të mira, për të na ndihmuar të përpunojmë më mirë vendet që do të vizitojmë, për t’i eksploruar ato në mënyrë dixhitale për një kohë. Për ta shpjeguar më mirë: Supozoni se vendosim të shkojmë në Holandë dhe, si turistë që respektojnë veten, të shkojmë në Rijksmuseum. Me pamjen Immersive do të shohim hapësirën përreth ndërtesës, do të gjejmë saktësisht se ku janë hyrjet, do të shikojmë se si duket zona në periudha të ndryshme të ditës dhe si do të jetë moti. Google Maps do të na tregojë restorantet pranë dhe do të na lejojë të hedhim një sy brenda, për të kërkuar vendin ideal për darkën tonë.

Në të njëjtën kohë, Google njoftoi se Search po pasurohet me Live View në më shumë vende në Evropë. Dhe kështu, do të gjejmë më shumë vende si dyqane ose ATM kur të jemi jashtë. Sa i përket Indoor Live View, i cili u lançua në vitin 2021, ai tani po zgjerohet në 1000 aeroporte të tjera, stacione treni dhe qendra tregtare. Dhe është disi e frikshme.

A do të mund të shohim se si është Zona 51? Me siguri jo. A po afron koha kur do të fillojmë të na mungojnë hartat e printuara? Mundësisht.