15:26 / E Hënë, 23 Prill 2018

Merret vendimi pA�r personin qA� hyri me forcA� nA� njA� bastore nA� Gjilan

Gjykata Themelore nA� Gjilan ka shpallur Aktgjykim dA�nues ndaj tA� akuzuarit B. A.

I akuzuari, shtetas i RepublikA�s sA� KosovA�s, me datA� 25.05.2017 nA� ora 18:35 minuta nA� pikA�n e karburantit a�?Beki Benza�? nA� fshatin Kmetovc tA� KomunA�s sA� Gjilanit, i maskuar me anA� tA� pA�rdorimit tA� forcA�s apo kanosjes tenton tA� pA�rvetA�sojA� pasuri tA� luajtshme, fillimisht duke u kacafytur me pronarin dhe mA� pas duke shtA�nA� nA� drejtim tA� tij, duke e plagosur nA� krah, transmeton Indeksonline.

Po ashtu i njA�jti me datA� 23.12.2017 rreth orA�s 18:00 me pA�rdorimin e forcA�s hynA� nA� bastoren sportive a�?Lumi Sporta�? nA� Gjilan, dhe duke shtA�nA� me armA� nA� drejtim tA� televizorit pA�rmes pA�rdorimit tA� forcA�s pA�rvetA�son nga arka e lokalit shumA�n prej 400 Euro.

I akuzuari me kA�to veprime dyshohet se kryer veprat penale: grabitje nA� tentativA� dhe grabitje neni 329 paragrafi 3 lidhur me paragrafin 1 tA� Kodit Penal tA� RepublikA�s sA� KosovA�s (KPRK).

PA�r kA�to dy vepra trupi gjykues ka shqiptuar njA� dA�nim unik prej dhjetA� (10) vjet burgim dhe gjobA� nA� shumA�n prej shtatA�qind (700) euro.

PalA�t kanA� tA� drejtA�n e ankesA�s ndaj kA�tij vendimi nA� GjykatA�n e Apelit./Indeksonline/