75 Mall Live Search
11:47 / E Shtunë, 02 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

Mesazhi i Delawies për kosovarët

Ambasadori amerikan, Greg Delawie ka thënë se do të trajtohen të gjitha mangësitë që kanë të bëjnë me sistemin e gjyqësorit. Ai thekson se forcimi i sundimit të ligjit është prioritet kryesor.

Me këtë ai tha se nënkuptojnë që SHBA-ja është një mbështetës i fuqishëm i sundimiit të ligjit në Kosovë dhe se sigurohen në dheniën e llogaridhënies.

Në fjalimin e tij, gjatë Konferencës së Shtatë Vjetore të Gjyqësorit të Republikës së Kosovës, Delawie tha se pret nga presidenti Hashim Thaçi dhe kryeministri Ramush Haradinaj që të marrin vendime të mira për shtetin.

“Bashkërisht kemi mundësinë që të shënojmë përparimin që e kemi arritur kohët e fundit por dhe t’i trajtojmë mangësitë e sistemit që kanë të bëjnë me gjyqësorin.

Përshendes integrimin e  gjyqtarëve serbë në Kosovë, kjo ishte një e arritur e madhe për të gjithë qytetarët, sepse ndarja e barabartë në ligj janë të drejta themelore demokratike. E di që është dashur kohë për tu arritur kjo por ka ende shumë punë për tu bërë”, është shprehur ai, derisa ka theksuar se shumica e çështjeve politike tashmë janë përmbushur.

Tutje, Delawie tha se vendosja e dispilinës dhe llogaridhënies për gjyqësorin është një hap i rëndësishm sepes qyetartët duhet t’i besojnë gjyqësorit.