15:34 / E Shtunë, 23 Maj 2020 / indeksADMonline

Metoda se si të pranoni veten dhe të jeni vërtetë të lumtur

Është e lehtë të thuhet, por e vështirë për t’u bërë. Të jetosh në një shoqëri që është mirë e informuar dhe konkurruese ka rritur presionin e bashkëmoshatarëve duke bërë që njerëzit të sillen ndryshe nga ata që janë. Ndikimi mund të vijë nga televizori, reklamat, revistat, miqtë apo edhe familja. Përkundër gjithë kësaj, ju ende duhet të provoni më të mirën tuaj në pranimin e identitetit tuaj të vërtetë. Do të jetë një udhëtim i vështirë, por do të jetë e vlefshme.

Këtu janë 4 metoda se si të pranoni veten dhe të jeni me të vërtetë të lumtur.

Ndalo krahasimin

Image result for comparing


Krahasimi i përparësive dhe arritjeve tuaja në jetë duket si një nga mënyrat për të përcaktuar suksesin tuaj. Nëse jeni duke bërë më mirë se të tjerët, ju e konsideroni veten të suksesshëm. Nëse jo, do të jeni nën presion dhe do të përqendroheni në përmirësimin e vetes. Megjithatë, kjo metodë është e gabuar. Të pranosh veten duhet ta duash veten. Është e gjitha për ju dhe ajo që ka rëndësi është përparimi juaj në jetë, e jo të tjerët. Prandaj, mos lejoni që jeta e të tjerëve të përcaktojë tuajën.

Pranoje veten

Me njerëzit që postojnë jetën e tyre “të përsosur” në internet, është e lehtë të ndjehesh i pakënaqur me atë se kush je dhe çfarë ke në jetë. Arritjet e tyre mund të jenë qëllimet tuaja, por gjithashtu mund të dëmtojnë vetëbesimin tuaj dhe të bëjnë të ndiheni të mprehtë për veten tuaj. Pra, mos e bëni këtë para se të bini thellë në këtë kurth. Për të qenë vërtet i lumtur me kë po jeni, duhet të pranoni gjithë veten tuaj. Përqafoni të gjitha forcat dhe dobësitë tuaja.

Ju jeni në kontroll

Image result for control

Pa marrë parasysh se sa fuqi një faktor i jashtëm mund të ndikojë tek njerëzit, vetë-aktualizimi mbetet i paprekur. Është për shkak se ata e njohin atë që ata janë dhe mund të përshtaten me ndryshimet. Ata janë të vetëdijshëm për pikat e forta dhe dobësitë e tyre dhe mund të bëjnë disa rregullime që duhet të bëjnë. Besoni se keni fuqinë për ta bërë jetën tuaj më të mirë. Ju jeni piloti i jetës suaj.

Asnjëherë mos u ndalni

Njerëzit të cilët vetë-aktualizonin e dinin se udhëtimi i tyre nuk ka mbaruar kurrë. Të jesh i vetë-aktualizuar do të thotë të kuptosh që nuk duhet të ndalosh kurrë rritjen si një person dhe të mësosh si profesionist.