14:10 / E Hënë, 09 Dhjetor 2019

Miliona telefona s’do të mund ta përdorin WhatsApp-in më, kupto nëse telefoni juaj është në këtë listë

WhatsApp-i ka njoftuar se së shpejti do të ndalojë së funksionuari në miliona telefona në gjithë botë.

Kjo do të thotë se përdoruesit në një sërë aparatesh të vjetra mund të përfundojnë, duke humbur qasjen në aplikacionin e mesazheve.

WhatsApp-i në pronësi të Facebook-ut ka konfirmuar se më 31 dhjetor do të ndalojë mbështetjen e këtyre pajisjeve telefonike.

Kompania theksoi se çdo telefon që drejton sistemin operativ Windows Mobile nuk do të mbështet më pas kësaj date, transmeton Indeksonline.

Softwaredo softues iPhone që funksionon më i vjetër se iOS 7 nuk do të mbështetet më dhe as nuk do të instalohet ndonjë pajisje Android me versionin 2.3.7 Blloqet iOS dhe Android nuk do të bëhen këtë muaj, por më 1 shkurt 2020.

Pra iPhone-ët që janë duke punuar me iOS 7 nuk do të jenë funksional, gjithashtu edhe Android 2.3.7 i njohur si “Gingerbread”.

Nga WhatsApp-i u tha se kushdo që përdor këta telefona më të vjetër nuk mund të krijojnë më llogari të reja ose të rivlerësojë llogaritë ekzistuese.

Datat kur WhatsApp ndaloi së funksionuari te disa telefona dhe te disa që do ndalojë së shpejti:

30 qershor 2017 – Nokia Symbian S60

31 dhjetor 2017 – BlackBerry OS dhe BlackBerry 10

31 dhjetor 2018 – Nokia S40

31 dhjetor 2019 – Windows Mobile

1 shkurt 2020 – iOS 7 dhe Android 2.3.7/Indeksonline/

Mos i humb